Η Ιατρική Αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας – Μεσοθεραπεία Σώματος

Η Ιατρική Αντιμετώπιση της Κυτταρίτιδας – Μεσοθεραπεία Σώματος

f688468d2fd5d3a408fb14574af99a76_LΗ κυτταρίτιδα  ή αλλιώς με επιστημονικούς όρους «τοπική λιποδυστροφία» είναι μια πάθηση του λιπώδους ιστού που εξωτερικά στο δέρμα δίνει την όψη του «φλοιού πορτοκαλιού».  Χαρακτηρίζεται από την κακή λειτουργία της αιματικής και της λεμφικής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα την ανομοιογενή κατανομή μορίων λίπους στο συνδετικό ιστό και την κατακράτηση νερού σ αυτόν.

Εμφανίζεται και σε λεπτά αλλά και σε παχύσαρκα άτομα.

Η ιατρική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μπορεί να γίνει  με την μέθοδο της μεσοθεραπείας  με εβδομαδιαίες συνεδρίες, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει πρόβλημα. Ενέσιμες εγχύσεις στην πάσχουσα περιοχή στο βάθος του χορίου στη μέση στοιβάδα του δέρματος (εξού και το όνομα της θεραπείας),με κοκτέιλ φυτικών φαρμακευτικών ουσιών που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, και συσφικτικές ιδιότητες με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Οι 5-8 συνεδρίες είναι αρκετές για ένα καλό αποτέλεσμα. Μετά το τέλος του κύκλου συνεδριών ενδέχεται να επαναληφθούν 1 με 2 εφαρμογές ως θεραπεία συντήρησης.