ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Ο τομέας της Κλινικής Δερματολογίας καλείται να διαγνώσει και να θεραπεύσει τις διάφορες νόσους που εκδηλώνονται στο δέρμα καθώς και στα εξαρτήματα του που είναι τα μαλλιά και νύχια.
Η διατήρηση της υγείας του δέρματος είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς το δέρμα, εκτός το γεγονότος ότι αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου, λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας και επικοινωνίας με το περιβάλλον.
Συνεπώς, πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η καλή υγεία του δέρματος διότι αποτελεί τον καθρέφτη της συνολικής κατάστασης και ομορφιάς του κάθε οργανισμού.

Μπορούμε να πούμε πως πολλές φορές λειτουργεί και σαν κατευθυντήριος οδηγός για σωστή διάγνωση άλλων εσωτερικών παθήσεων που σχετίζονται άμεσα με το δέρμα μας.Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε με ασφάλεια να οδηγηθούμε στη σωστή διάγνωση και θεραπεία του προβλήματος.
Συνεπώς, εκτιμώντας σωστά τη γενική κατάσταση του οργανισμού του ασθενή μας και διαθέτοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους της Δερματολογίας, είμαστε σε θέση να επιλέξουμε και να εφαρμόσουμε την κατάλληλη θεραπεία.

Εκτός από τη σωστή διάγνωση και θεραπεία πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα και έναν άλλο πολύ σημαντικό παράγοντα, που συμβάλει καθοριστικά στην καλή υγεία του δέρματος, και είναι η πρόληψη.
Δεν πρέπει λοιπόν ποτέ να ξεχνάμε πως φροντίζοντας σωστά το δέρμα μας, μπορούμε να προλάβουμε και να αποτρέψουμε την εμφάνιση κάποιων αρκετά σοβαρών δερματικών παθήσεων καθοριστικής σημασίας για το συνολική υγεία του οργανισμού μας.